Probleemloos uit de ROUGH !

 

Probleemloos uit de diepe ROUGH op Grevelingenhout ?

Stap 1(etiquette )

Kijk goed waar uw bal de rough in ging en hoe diep vanaf de kant. Ga vroeg genoeg door de rough lopen op de diepte waar uw bal de rough in ging. Vaak lopen golfers te ver door en zoeken dan op een verkeerde plaats. Help uw medespeler met zoeken en doe dit samen in een systeem, loop naast elkaar en dek een bepaald gebied samen af. Uw mede speler zal dan ook op volgende holes voor u beter helpen met zoeken.

Stap 2 ( regels )

Eenmaal de bal gevonden moet u eerst uw bal identificeren, doe dit volgens de regels dus voor u uw bal identificeert eerst even melden aan uw medespeler. Gebruik een marker of tee bij het opnemen van de bal.

Stap 3 ( mentaal )

Als het uw bal is bekijk de ligging van de bal. Schat in hoeveel de rough het clubhoofd gaat tegenhouden en gebruik als de bal diep ligt zeker geen ijzer 4 of 5. Meer loft is nodig om de bal goed uit de rough te slaan, denk eerder als u nog wat afstand wilt maken aan een ijzer 8 of 9 . Als de bal te diep in de rough ligt gebruik dan een sandwedge en speel terug naar de fairway! Neem uw verlies is een belangrijke mentale vaardigheid.

Stap 4  ( techniek )  

Wat te doen?
Om te voorkomen dat het gras teveel invloed op de club zal hebben moeten we proberen steiler in de bal te komen.  Een beetje out-side-in swingen is belangrijk.

Hoe?

Ga wat dichter op de bal staan en speel de bal wat meer vanuit het midden rechts om zo steiler te gaan swingen.

  • Neem de club wat korter vast en knijp wat meer dan normaal in uw grip. Dit voorkomt dat de golfclub dicht draait tijdens de slag. U heeft dan  meer controle bij impact.
  • Zet het clubblad in de diepe rough ook iets open omdat de club toch vaak iets dicht slaat. U voorkomt hiermee dat de bal naar links afwijkt.
  • Het lichaamsgewicht en handen  moeten wat meer op links voor een betere en steilere hoek van inval.

Heeft u nog steeds moeite met deze slagen neem een golfles, als uw ballen minder slice of hook hebben ligt uw bal niet meer in de rough.

Bedankt voor uw aandacht en veel golfplezier.!!                  

Hans von Burg

 

Flightscope

Flightscope

Video V1 Systeem

Video V1 Systeem

 

NGF 9 stappenplan

Ga direct naar het 9 stappenplan9-stappenplan-naar-handicap-36-stap-3

De Plane Swing

Ga direct naar de Plane Swing