Golftips

PlaneSWING

Het Golf Activity Center heeft met de PlaneSWING het beste apparaat op de markt om uw golfswing blijvend te verbeteren. Regelmatig trainen met de PlaneSWING zal er voor zorgen dat de goede golfswing in uw spier geheugen komt. Wilt u de PlaneSWING gaan begruiken, dan heeft u eerst een golfles van 50 minuten nodig om op de juiste manier te gaan trainen.

Boek een golfles op: www.golfactivitycenter.nlen vraag de 25.min instructie van uw golfprofessional Hans von Burg aan.  

Regelmatig gebruik van PlaneSWING®in combinatie met de verzwaarde PowerSlider®traint de golfspieren en zorgt voor een blijvende verandering en verbetering van uw golfswing. Het resultaat is na een paar maanden spectaculair! Uw swing zal krachtiger en meer constante balvluchten geven .

De zwaaiboog is eenvoudig in te stellen op de gewenste hoogte. Hierdoor creëert u snel voor iedereen de ideale zwaaiboog.

 

Probleemloos uit de ROUGH !

 

Probleemloos uit de diepe ROUGH op Grevelingenhout ?

Stap 1(etiquette )

Kijk goed waar uw bal de rough in ging en hoe diep vanaf de kant. Ga vroeg genoeg door de rough lopen op de diepte waar uw bal de rough in ging. Vaak lopen golfers te ver door en zoeken dan op een verkeerde plaats. Help uw medespeler met zoeken en doe dit samen in een systeem, loop naast elkaar en dek een bepaald gebied samen af. Uw mede speler zal dan ook op volgende holes voor u beter helpen met zoeken.

Stap 2 ( regels )

Eenmaal de bal gevonden moet u eerst uw bal identificeren, doe dit volgens de regels dus voor u uw bal identificeert eerst even melden aan uw medespeler. Gebruik een marker of tee bij het opnemen van de bal.

Stap 3 ( mentaal )

Als het uw bal is bekijk de ligging van de bal. Schat in hoeveel de rough het clubhoofd gaat tegenhouden en gebruik als de bal diep ligt zeker geen ijzer 4 of 5. Meer loft is nodig om de bal goed uit de rough te slaan, denk eerder als u nog wat afstand wilt maken aan een ijzer 8 of 9 . Als de bal te diep in de rough ligt gebruik dan een sandwedge en speel terug naar de fairway! Neem uw verlies is een belangrijke mentale vaardigheid.

Stap 4  ( techniek )  

Wat te doen?
Om te voorkomen dat het gras teveel invloed op de club zal hebben moeten we proberen steiler in de bal te komen.  Een beetje out-side-in swingen is belangrijk.

Hoe?

Ga wat dichter op de bal staan en speel de bal wat meer vanuit het midden rechts om zo steiler te gaan swingen.

  • Neem de club wat korter vast en knijp wat meer dan normaal in uw grip. Dit voorkomt dat de golfclub dicht draait tijdens de slag. U heeft dan  meer controle bij impact.
  • Zet het clubblad in de diepe rough ook iets open omdat de club toch vaak iets dicht slaat. U voorkomt hiermee dat de bal naar links afwijkt.
  • Het lichaamsgewicht en handen  moeten wat meer op links voor een betere en steilere hoek van inval.

Heeft u nog steeds moeite met deze slagen neem een golfles, als uw ballen minder slice of hook hebben ligt uw bal niet meer in de rough.

Bedankt voor uw aandacht en veel golfplezier.!!                  

Hans von Burg

 

Happy Golf

VonBurgGolf  maakt gebruik van het “happygolf” lesgeef systeem. Plezier in het spel is het belangrijkste.

Het Happy golf systeem is op een positieve manier spelen en oefenen. Het woord zegt het al het is beter aan het einde van een golfronde happy te zijn, dan gefrustreerd van de baan af te lopen. Regel 1 van happy golf is dan ook: "zorg dat je happy de baan afloopt".

Hoe blijven we happy tijdens het golfen. Zorg dat u meer dan 50 procent goed geraakte ballen slaat.

 

Golfregel 1 van de 18 – Zorg dat je happy naar huis gaat.

Het is belangrijk om te zorgen dat je met een goed gevoel de golfbaan verlaat. Ga in het clubhuis zitten en je zal zien dat er veel golfers zijn die negatief de baan af komen. Een keer niet tevreden zijn is natuurlijk prima het kan ook zeker niet altijd allemaal rozengeur en maneschijn zijn. Maar pas op dat u niet te vaak ontevreden van de baan af loopt. De swing wordt minder ontspannen en u wordt onzeker. De zo bekende negatieve spiraal golfdip is begonnen.

Het is belangrijk om een manier te vinden dat u uw golfronde of training positief kan houden. Speelt u niet goed verander dan de regels. Maak het iets makkelijker.  Speel bijvoorbeeld een "mulligan" dit is een gratis extra bal. Een "mulligan" zorgt er voor dat u meer ontspannen gaat golfen. U staat dan minder onder druk en het wordt makkelijker om een goede golfswing te maken. Speelt u een wedstrijd dan heeft u zich  aan de golfregels te houden. Niet bezig zijn met score of techniek is dan belangrijk. Ga anders na afloop van de wedstrijd nog even naar de drivingrange om de dag positief te eindigen.

Regel 2 Luister niet naar echtgenoot of echtgenote.

Het is vaak lief bedoeld maar het werkt avrechts. Het moet dan goed gaan om de ander niet teleur te slellen.  

Flightscope

Flightscope

Video V1 Systeem

Video V1 Systeem

 

NGF 9 stappenplan

Ga direct naar het 9 stappenplan9-stappenplan-naar-handicap-36-stap-3

De Plane Swing

Ga direct naar de Plane Swing