Happy Golf

VonBurgGolf  maakt gebruik van het “happygolf” lesgeef systeem. Plezier in het spel is het belangrijkste.

Het Happy golf systeem is op een positieve manier spelen en oefenen. Het woord zegt het al het is beter aan het einde van een golfronde happy te zijn, dan gefrustreerd van de baan af te lopen. Regel 1 van happy golf is dan ook: "zorg dat je happy de baan afloopt".

Hoe blijven we happy tijdens het golfen. Zorg dat u meer dan 50 procent goed geraakte ballen slaat.

 

Golfregel 1 van de 18 – Zorg dat je happy naar huis gaat.

Het is belangrijk om te zorgen dat je met een goed gevoel de golfbaan verlaat. Ga in het clubhuis zitten en je zal zien dat er veel golfers zijn die negatief de baan af komen. Een keer niet tevreden zijn is natuurlijk prima het kan ook zeker niet altijd allemaal rozengeur en maneschijn zijn. Maar pas op dat u niet te vaak ontevreden van de baan af loopt. De swing wordt minder ontspannen en u wordt onzeker. De zo bekende negatieve spiraal golfdip is begonnen.

Het is belangrijk om een manier te vinden dat u uw golfronde of training positief kan houden. Speelt u niet goed verander dan de regels. Maak het iets makkelijker.  Speel bijvoorbeeld een "mulligan" dit is een gratis extra bal. Een "mulligan" zorgt er voor dat u meer ontspannen gaat golfen. U staat dan minder onder druk en het wordt makkelijker om een goede golfswing te maken. Speelt u een wedstrijd dan heeft u zich  aan de golfregels te houden. Niet bezig zijn met score of techniek is dan belangrijk. Ga anders na afloop van de wedstrijd nog even naar de drivingrange om de dag positief te eindigen.

Regel 2 Luister niet naar echtgenoot of echtgenote.

Het is vaak lief bedoeld maar het werkt avrechts. Het moet dan goed gaan om de ander niet teleur te slellen.  

Flightscope

Flightscope

Video V1 Systeem

Video V1 Systeem

 

NGF 9 stappenplan

Ga direct naar het 9 stappenplan9-stappenplan-naar-handicap-36-stap-3

De Plane Swing

Ga direct naar de Plane Swing